Nieuws

Nieuws in verband met Graine de Vie en herbebossing

Luchthaven van Luik financiert restauratie van het Analamerana reservaat

Om de ecologische voetafdruk in verband met de werking van hun infrastructuur te verminderen, financieren de Luikse luchthavenautoriteiten een programma voor de bescherming en het herstel van het Analamerana reservaat (noordoostelijk Madagaskar) met de oprichting van boomkwekerijen in de dorpen rond het reservaat en de aanplanting van 120.000 bomen per jaar. Deze week werden er twee nieuwe kwekerijen opgestart.

Herbebossings programma in Benin

Onze filosofie is om de herbebossing rechtstreeks uit te voeren met de bevolking van de dorpen die hun grondstoffen uit het bos halen. Na Madagaskar en Togo zijn we bezig met het planten van onze eerste bomen in Benin, waar we dit jaar 5 kwekerijen gaan oprichten.

Arbor day in Togo – 01 Juin 2020

Het was Arbor Day gisteren in Togo.
Zie je op deze foto’s, de blik van deze mensen die blij zijn om bomen te planten ? zie je het beeld van een wereld waar het anders kan ?

Distributie van jonge planten in Togo

We hebben besloten om een rol te spelen in de strijd tegen de opwarming van de aarde door kwekerijen op te richten in Afrikaanse gemeenschappen die hun bossen willen beschermen en herstellen.
Het regenseizoen is net begonnen in Togo en de bevolking mobiliseert zich om de 340.000 boomzaailingen te planten die in onze 30 kwekerijen worden geproduceerd.
We hebben een kwekerij en een bewustwordings- en herbebossingsproject in meer dan één op de vier gemeenten in Togo. Help ons om een identiek project te creëren in alle gemeenten van het land en zo aan te tonen dat het voor de mensheid mogelijk is om de trend van de systematische vernietiging van ons milieu om te buigen.
Voor een betere, eerlijkere en mooiere wereld.

TIME TO PLANT


Nieuwe boomkwekerijen in Betsiboka

Ons team is deze week vertrokken om kwekerijen te openen in de regio Betsiboka tussen Tana en Majunga. We hebben veel verzoeken om hulp en partnerschap in de fokontany streek. Enkele foto’s van de nieuwe kwekerijen

100.000 maaltijden voor de ingeslotenen van Madagaskar

Zoals we al vreesden, kwam COVID-19 in Madagaskar aan waar de regering de insluiting oplegde.

Dit is een tragedie voor de armste gezinnen die zich zonder middelen en dus zonder voedsel bevinden.
Daarom hebben we besloten om tussenbeide te komen en onze contacten en onze teams te gebruiken om van 9 tot 23 april 5.000 pakketten te verdelen onder 5.000 geselecteerde gezinnen in de meest precaire wijken.

Elk pakje bevat 5 kilo rijst, groenten en fruit, olie en zeep en stelt een gezin in staat om 3 tot 4 dagen te eten.

Aan het einde van dit programma zullen meer dan 100.000 mensen enkele dagen lang fatsoenlijk kunnen eten.
Help ons om meer te doen door uw hulp te schenken op rekening BE60 0017 4158 3870 op naam van Graine de Vie.

Uiteraard geeft elke betaling van ten minste 40 euro aanleiding tot een belastingvermindering van 45% van het bedrag.

Bedankt voor het verspreiden van deze boodschap.
Het Graine de vie-team

Help ons zodat we nog meer kunnen helpen

Met vijf euro verdelen we enkele dagen lang voedsel voor de maaltijden van een Malagassisch gezin.

We richten ons op de meest achtergestelde buurten waar opsluiting betekent dat die gezinnen enkel ‘s nachts eten met het weinige geld dat ze overdag verdienen en dus honger lijden.

1.000 gezinnen hebben deze week 5 kilo rijst, groenten, pasta, zout, olie en zeep gekregen.

Hun glimlach toont hoe erkentelijk ze zijn.

Bedankt voor uw hulp om deze operatie van solidariteit met onze vrienden in Afrika voort te zetten door uw donaties op de rekening

BE 60 0017 4158 3870 te storten op naam van Graine de Vie en om deze boodschap verder te versprijden.

Dank bij voorbaat

Het team Graine de Vie

Onze eerste Graine de Vie boomkwekerij in Benin

29 februari – Gerard Doga rapporteert. De eerste Graine de Vie boomkwekerij is net in Benin opgericht in de hoofdstad Cotonou niet ver van de Abomey Calabi Universiteit.
4 dagen activiteit van woensdag 26 tot en met zaterdag 29.
We zetten snelgroeiende planten in om in juni te herbebossen.
Tot nu toe zijn we erin geslaagd om er 4000 te planten. De Beninese vereniging CEDV “Chaque Enfant à Droit à la Vie” zal het werk vanaf volgende week voortzetten.

Overeenkomst tussen Grainedevie, het Ministerie van Nationale Opvoeding en Actions Sans Frontières

Ondertekening van de overeenkomst tussen Graine de Vie, het Ministère de l’éducation nationale, en Actions sans frontières vandaag 20 februari 2020

Voor dit eerste jaar gaan we kwekerijen van 500 bomen opzetten voor schoolkinderen in een dertigtal scholen en 2.000.000 zaden leveren dankzij de zakken met 5.000 zaden die we hebben ontwikkeld voor de directe zaaitechniek 🌱.

Duizenden kinderen zullen van dit programma profiteren.

Deze samenwerking ligt in het verlengde van de doelstelling van Graine de Vie voor dit jaar: “Bewustwording op scholen van het probleem van de ontbossing en de noodzaak van herbebossing”.

Togo – Ave prefectuur , het werk gaat door

23 januari – Van onze locale verantwoordelijke Gerard Doga – We zetten verder met onze opdracht. We zijn nu op een andere locatie, nog steeds in de prefectuur van Ave. Het werk vordert zeer goed. Het is een jonge kwekerij, een maand geleden opgestart.

Directe beplanting in de regio Bongolava

Maandag 20 januari 2020 meldt onze locale verantwoordelijke, Voara, dat een team van Grainedevie uit Antananarivo naar de Bongolava-regio is gegaan om samen met de adjunct van het dorp, de dorpelingen en twee mensen uit het leger directe beplanting uit te voeren. We hebben 10.430 zaden kunnen planten op een oppervlakte van 10 ha.

Recente activiteiten in Togo

Gerard Doga, onze verantwoordelijke in Togo rapporteert dat er al 25 kwekerijen actief zijn met binnenkort nog 7 bijkomende.

Deze ochtend op Radio Planète Plus. Thema : bosbranden en ontbossing

Veel aktiviteiten in januari

4 januari 2020 . Op de bewustmakingsdag in Antolojanahary, het dorp van pater PEDRO, namen 2.000 mensen deel aan een debat over bosbranden, gevolgd door het planten van 20.000 bomen.

Een dag voor controle en toezicht in het dorp Antolojanahary bij pater Pedro’s huis. Er komt een herbebossing van 4000 zaailingen en 20.000 zaden voor directe aanplant met studenten en ouders.

Film over herbebossing in Madagascar

“Herbebossing is onze toekomst” . Een bewustmakingsfilm die ontbossing aan de kaak stelt.
Dit is een 8 minuten durende korte film, bedoeld voor scholieren, maar geschikt voor alle doelgroepen.

Planten is een eenvoudig gebaar, maar een nobel gebaar, dat is de belangrijkste boodschap die GRAINE DE VIE aan de jongsten wil overbrengen, omdat zij de toekomst en hoop vertegenwoordigen.

Het verhaal gaat over het bieden van een oplossing die herbebossing is om het milieu te beschermen, om elk kind bewust te maken van de noodzaak om bomen te planten in een wereld die geteisterd wordt door de alarmerende verdwijning van de bossen, een wereld die zorgeloos is geworden voor de toekomst en de toekomstige generaties.

Deze film hebben we in Madagaskar gemaakt met de hulp van de Prins Albert II van Monaco Stichting. Spreid het alsjeblieft om je heen, zodat het door zoveel mogelijk mensen gezien kan worden.

Deze film is bedoeld voor vertoning in alle basisscholen in Madagaskar. Om dit te doen, vragen we om elke vorm van hulp die dit mogelijk zou kunnen maken!

Het team Graine de vie 

Graine de vie bereidt zich voor op het planten van 12.000.000 bomen

Graine de vie bereidt zich voor op het planten van 12.000.000 bomen vanaf deze maand december 2019 op basis van de directe zaaitechniek. Deze techniek is gebaseerd op het direct inbrengen van het zaad in de bodem, zonder grondbewerking. We delen zakken uit aan de mensen die ons helpen 12 miljoen zaden te oogsten. Deze zaden worden dan naar alle herbebossingssites gestuurd.