Graine de vie nieuws uit Benin

Graine de Vie, haar lokale partner CEDV en de Cadjèhoun ROTARY CLUB organiseerden vandaag een herbebossingscampagne in Benin met de École primaire publique la Béninoise en de École primaire publique in het district Aitchedji.

Ontmoeting met het hoofd van de bosbouwinspectie voor de departementen Ouémé – Plateau in de stad Porto-Novo, de hoofdstad van Benin.

Herbebossing van 2 hectare in de gemeente Togbin door het planten van 5000 acacia- en teakplantsoen.

 

Herbebossing in de gemeente Tori Bossito op een oppervlakte van 1 hectare met 2.500 acacia- en Melina-zaailingen.

 

 

Herbebossing van scholen: de leerlingen gaan sinds een paar weken weer naar school.
Ons Beninese team organiseert regelmatig het planten van bomen in scholen in de gemeente Comé in het departement Mono. We planten Terminalia Superba bomen om schaduw te geven en de speelplaatsen van de scholen droog te houden.

 

 

 

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Biodiversiteit organiseerden Graine de Vie en haar lokale partners een activiteit om een heilig bos te herstellen in het dorp Houègboagon in de gemeente Toffo.

Er werden 2.347 zaailingen van verschillende inheemse soorten uit onze lokale kwekerij geplant op een oppervlakte van 3 hectare.

 

Notre équipe est actuellement en mission de suivi de nos activités de plantation au Bénin. Nous sommes ravis de voir que le taux de survie des jeunes plants de frackets est excellent! 

 

 

 

 

 

Herbebossing van wegbermen met Terminalia Superba planten uit onze kwekerijen op de sociale woningbouwlocatie in Abomey Calavi.