Dit is een samenvatting van de film die binnenkort zal verschijnen, van onze verslaggeefster Onjatiana Ravoninjatovo

Iary speelt met zijn vlieger en bindt hem aan een boom voor een buitenlunch, in een contrast van groen en verbrande aarde, met zijn grootmoeder en grootvader.
De grootouders vertellen hem hoe alles veranderd was en geven hem een verhaal over hun vreedzame jeugd midden in de bossen, die hen alles gaf wat ze nodig hadden om te overleven. Iary loopt plotseling weg om zijn losse vlieger in te halen.
Onderweg doorkruist hij door vlammen geteisterde landschappen en ontmoet hij uiteindelijk Dera, de boomkweker en een groep kinderen die jonge bomen planten. Daarna volgt hij hen om alles te leren over hun activiteiten. De kweker leert hem alles wat er te weten valt over het planten van bomen.
Het wordt al laat en zijn grootouders, vergezeld van een aantal mensen uit hun dorp, zijn op zoek naar Iary…. Die hem uiteindelijk terugvinden.
Iary is erg blij met alles wat hij net heeft geleerd over bomen, volledig bewust van wat hij in de toekomst moet vermijden. Hij komt het goede nieuws terugbrengen naar het dorp van zijn grootouders, waar hij idereen aanspoort om mee te gaan planten.